Henri van Nijhuis

Senior casemanager omgevingsvergunningen

Het profiel van Henri

Dit zijn de beste voorwaarden volgens Henri

“In de betonbouw reed ik op grote heftrucks, daar heb ik een hele deur eruit geramd.”

Henri van Nijhuis

Score van Henri

Casemanager omgevingsvergunningen

Detachering

Gemeente Zevenaar

Opdrachtgever

Mentor

New Fielder Project

Reis Azië

BucketlistIncluded

Projectprovisie

18%

Doorgroeimogelijkheden

Mentor New Fielder Project

Leaseauto

Klasse 2

Het verhaal van Henri

Henri van Nijhuis is een senior vergunningverlener met meer dan 5 jaar ervaring binnen het omgevingsrecht. In zijn vrije tijd is hij graag met vrienden en familie. Hij haalt veel plezier uit Formule 1 kijken met vrienden.

Hoe goed pas jij bij FIELD?
Waarom heb je de bouwkundige kant gekozen?

Daar ben ik eigenlijk vanzelf ingerold. Ik ben begonnen op het vwo in Barneveld. Daarna ben ik rond gaan kijken en vond ik na een open dag de opleiding Planologie erg leuk. Uiteindelijk heb ik gekozen voor Ruimtelijke ordening en Planologie op de Hogeschool Utrecht en daar ook in afgestudeerd. Rond 2014 kwam de crisistijd en was er weinig werk. Ik ben daarom fulltime bij mijn bijbaan gaan werken in de betonbouw. Dat was veel uren maken, lekker verdienen en met vrienden werken dus heel gezellig. Erg leuk maar ik wilde wel wat anders. Ik ben daarom verder gaan kijken en vond casemanagement wel wat voor mij. Ik ben via een detacheerder als casemanager aan de slag gegaan.

Wat is jouw path to glory geweest tot waar je nu staat?

Na mijn studie en werk in de betonbouw heb ik een traineeship gevolgd, dit was onderdeel van de detacheerder waar ik toen zat. Na deze periode heb ik een half jaar fulltime bij gemeente Almere gezeten, terwijl de senior 2 dagen in de week werkte. Op een gegeven moment ging hij vragen aan mij stellen omdat ik er fulltime was en hij maar twee dagen. Op dat moment merkte ik dat ik goed bezig was en alles snel oppakte. Vanuit daar ben ik naar gemeente Rhenen gegaan. Daar was ik de enige casemanager. In 2 jaar tijd heb ik alles verder eigen gemaakt. Na deze periode ben ik op basis van outsourcing als projectverantwoordelijke bij gemeente Zwolle aan de slag te gaan.

Hoe ben je bij FIELD terecht gekomen?

Op een gegeven moment ben ik een aantal keer benaderd door FIELD, waar ik niet op ben ingegaan. Drie weken later, volgde een concreter bericht met een aanbod. Daar ben ik op ingegaan en heb ik met Kelvin afgesproken. Vanaf dat moment was het snel rond en ben ik hier begonnen. Daarna zijn wij naar leuke opdrachten gaan zoeken een beetje in de buurt en heb ik twee gesprekken gehad bij Omgevingsdienst Rivierenland en gemeente Zevenaar. Uiteindelijk heb ik voor gemeente Zevenaar gekozen en daar zit ik nog steeds met veel plezier.

Wat is het project waar je het meest geleerd hebt?

Dat is de tijd dat ik in mijn eentje bij gemeente Rhenen zat. Hier heb ik het meeste geleerd. Ik zeg ook altijd tegen junioren, als je begint is het beste wat je kan doen aan de slag gaan bij een kleinere gemeente. Want bij grotere gemeente moet je vaak één kunstje heel goed doen en bij een kleinere gemeente zijn je taken veel breder en doe je wat anders bij juristen of ro ligt ook vaak zelf. Als er iets binnenkwam kon ik niet gelijk alles aan iemand gaan vragen, maar ging ik alles uitzoeken. Daar heb ik heel veel van geleerd. Naast omgevingsvergunningen deed ik dus ook meldingen brandveilig gebruik, sloopmeldingen, gesloten bodemenergiesysteem en dat blijft je bij omdat ik het leuk en interessant vind.

Wat wilde je vroeger worden?

Architect vond ik altijd wel heel leuk, want als ik vroeger langs mooie gebouwen liep hield ik wel altijd van de architectuur. Als ik een mooie boot zag leek een baan in de scheepvaart mij ook wel wat. Verder heb ik nooit echt een doel gehad over wat ik wilde worden. Ik vond architectuur leuk, maar ik had geen idee dat ik in die sector zou gaan werken. Ik leefde een beetje in het moment, studeerde en dacht dat komt vanzelf wel.

Vooruitkijken. Waar ben jij over 10 jaar? Wat zijn je ambities?

Hoe mijn leven er over 10 jaar uitziet is voor mij nog niet helemaal duidelijk. Ik blijf in ieder geval niet stil zitten op mijn plek. Casemanagement is voor mij meer een functie om alle kennis te vergaren die ik nodig heb in het fysieke domein, om dan uiteindelijk te kijken naar omgevingsmanager of misschien projectleider voor grote bouwkundige projecten. Ook het management op persoonlijk vlak zou ik graag willen doen, om bij een gemeente een team te leiden bijvoorbeeld. Over die keuze ben ik nog niet uit. Want ik hou van de inhoud, maar ook om mensen te sturen en ik zie dat het daar hier en daar aan schort. Dus ik wil van deze 2 kanten een cursus doen om te kijken wat mij het beste ligt.

Hoe vind je het als Fielder?

Ik zocht een nieuw bedrijf waar ik echt onderdeel van niet alleen de gemeente maar ook van het team in de organisatie ben. Na het gesprek met Kelvin had ik wel het idee dat FIELD dat zou kunnen brengen. Na de kwartaalmeetings en de bijeenkomsten heb je het idee dat je de collega’s van FIELD veel meer spreekt en je er veel meer een klik mee hebt dan ik bij een ander bedrijf had. Ik vind dat heel prettig, de korte lijntjes en dat alles bespreekbaar is.

Kan je de Spark binnen FIELD omschrijven?

Dat je wordt gestimuleerd vanuit FIELD in de dingen die je doet en er dingen worden georganiseerd om jezelf te blijven ontwikkelen en meer uit jezelf te halen. Als ik zelf ergens bij een gemeente zat en je doet je trucje, had ik een beetje het gevoel dat je stilstaat. Bij FIELD heb ik het gevoel dat ik gestimuleerd wordt om bijvoorbeeld zelf eens een meetup te geven om gewoon jezelf te blijven ontwikkelen en de grenzen van je kunnen op te zoeken. Het is echt de wind in de rug.

Kloppen de verwachtingen die je van tevoren over FIELD had met de werkelijkheid?

Ja die zijn helemaal uitgekomen. Ik zocht voornamelijk een dynamische organisatie. In de tijd dat ik hier zit is de outsourcing tak erbij gekomen, zijn we groter en professioneler als bedrijf geworden en straks maken we de omslag van engineering naar omgevingsrecht. Ik ben wel blij dat ik bij mensen zit met kennis en dat ik met trots kan zeggen dat ik werk bij FIELD.

Een inkijkje in het leven van.. Hoe ziet een dag/week er voor jou uit?

Ik werk 1 of 2 dagen op kantoor en verder thuis van 8 tot half 5-5 uur. De dagen op kantoor plan ik in met afspraken. Tegenwoordig heb ik meer afspraken, want komende week ben ik bijvoorbeeld drie dagen naar kantoor voor allerlei afspraken. Dus het is eigenlijk opstarten en kijken naar mijn mail of er belangrijke zaken zijn die gelijk actie nodig hebben. Voor de rest ga ik de mutaties verwerken, nieuwe aanvragen inboeken, toetsen en overleggen met de brandweer, collega’s, juristen en RO’ers wanneer nodig. Ik probeer mijn dagen wel dynamisch in te delen met minimaal 1 afspraak per dag, zodat je niet alleen productiewerk aan het doen bent, maar ook afwisseling hebt. De vrijheid om alles zelf in te delen en richting kan geven vind ik heel fijn.

Als je een dier zou zijn, welke dan en waarom?

Een panda. Panda’s zijn gewoon lekker relaxed en doen niet moeilijk. Ze hebben altijd lol, liggen vaak lekker te slapen en houden van eten.

Wat is jouw grootste passie?

Vrienden en familie. Ik vind het heel leuk om leuke dingen te doen en een goede band te hebben met familie en vrienden. Ik kan heel veel plezier halen uit Formule 1 kijken met vrienden buiten in de zon met de barbeque aan en drankje erbij.

Wat was je grootste blunder?

In de betonbouw reed je veel op grote heftrucks. Daar heb ik wel eens een grote overhead deur met mijn hefboom eruit gereden. De deur stond niet helemaal open, mijn vork stond wat te hoog en toen ramde ik die hele deur eruit van buiten naar binnen.

Wat staat er nog op je bucketlist?

Veel mooie verre reizen maken, geen maanden weg maar 3-4 weken naar mooie plekken in Azië naar meerdere landen als Bali, Vietnam en Thailand.

Voorgerecht of toetje

Voorgerecht

Supersnel of supersterk

Supersterk

Koken of de afwas doen

Koken

Verandering of routine

Verandering

Deadlines of geen deadlines

Deadlines

Bellen of appen

Bellen

Stad of dorp

Dorp

Chocolade letter of paasei

Chocolade letter

Avondmens of ochtendmens

Avondmens

Brieven of Emails

Emails

Lees meer