Lars de Vries

ontwerpt mee aan het station Lammenschans in Leiden

Het profiel van Lars

Dit zijn de beste voorwaarden volgens Lars

“Mijn doel was mee te doen aan het NK zwemmen.”

Lars de Vries

Score van Lars

Wegontwerper

Detachering

Movares

Opdrachtgever

1 jaar

Duur van het project

Station Lammenschans Leiden

Projecten



Included

Leaseauto

Klasse B

Projectprovisie

Maandelijkse bonus

Ondersteuning

Opleiding

Het verhaal van Lars

Lars is wegontwerper bij Movares. Hier ontwerpt hij onder andere mee aan het station “Lammenschans” van Leiden. Hij heeft een echte topsportmentaliteit en heeft in zijn loopbaan al meerdere kijkjes in de keuken genomen maar is tot de conclusie gekomen dat op dit moment zijn grote passie ontwerpen is.

Hoe goed pas jij bij FIELD?
Welke stappen heb je ondernomen om te komen waar je nu staat?

Ik heb hbo civiele techniek gestudeerd. Tijdens mijn eerste jaar heb ik bij mijn vaders bedrijf een snuffel stage binnen de elektrotechniek gedaan. Dat vond ik erg leuk maar ik wilde mij gaan richten op grotere projecten, dus ben eerst maar eens mijn eigen pad gaan bewandelen. In mijn tweede jaar van mijn studie kon ik een specialisatie kiezen. Ik heb toen gekozen voor verkeer en mobiliteit. Naast dat het mijn interesse heeft, kiezen de meeste mensen voor waterbouw. Ik probeerde mij op deze manier te onderscheiden. Het was in het begin wel pittig maar mijn docent zei altijd: “Je moet gewoon in die trein stappen en de kunst is te blijven zitten tot het einde.” Dus dat advies heb ik aangenomen en ben gewoon doorgegaan. Ik heb mijn volgende stage bij BAM gedaan. Dat vond ik super! Het is keihard werken maar aan het einde van de week trek je ook gezellig met zijn allen een biertje open. Het aannemerswereldje paste echt bij mij. Ondanks dat ik daar een leuke tijd heb gehad, ben ik wel iemand die graag alle opties bekijkt en op zoek gaat naar wat er nog meer is. Dus uiteindelijk heb ik mijn afstudeerstage bij Rijkswaterstaat gedaan. Ik heb daar een heel tof onderzoek mogen doen naar “Truck Platooning” van vrachtwagens. Dat is een systeem waarbij vrachtwagens met elkaar kunnen communiceren en automatisch achter elkaar aan kunnen rijden. Binnen dit onderzoek kwamen de human factors ook aan bod zoals; “Hoe reageren en denken bestuurders in het verkeer? En wat doen ze? Hoe werken files?” Deze aspecten zijn super handig om te weten in mijn huidige werk als wegontwerper.

Wat heb je na je opleiding gedaan?

Na mijn studie ben ik begonnen bij Unihorn, dit is een ingenieursbureau. Ik vond tijdens mijn studie ontwerpen al super interessant. Mijn docent heeft mij hierin echt geïnspireerd. Ik heb hier ook een hele leuke tijd gehad. Het bedrijf heeft een huiselijke sfeer en dat gaf mij een goed gevoel. Ik kreeg in deze periode alleen heel sterk het gevoel om het wedstrijdzwemmen weer op te pakken. Ik heb dit als kind altijd gedaan maar heb dit tijdens mijn studie laten varen. Het werk als ontwerper was niet meer te combineren met mijn trainschema. Mijn doel was mee te doen aan het NK zwemmen. Dan moet je 15 à 20 uur per week trainen. Ik ben daarom bij gemeente Amsterdam gaan werken als assistent projectleider. Doordat het vlakbij het zwembad, de sportschool en mijn huis lag, was dit ideaal. Maar toen kwam Corona en ging alles dicht. Hierdoor kwam ik in de knoei met mijn schema en heb ik besloten mij volledig te gaan focussen op mijn carrière. Ik ben na gaan denken over wat ik écht leuk vind en dat was toch wel ontwerpen.

Hoe is het bij je huidige opdrachtgever?

Ik werk nu bij Movares. Hier werk ik als wegontwerper. Ik heb mij de eerste paar maanden gefocust op wat kleinere projecten. Nu ben ik bezig met een wat groter project van het station “Lammenschans” van Leiden. Hiervoor moet een nieuwe hellingbaan met een trap naar boven worden ontworpen. Daarnaast moeten de fietsenstallingen worden verdubbeld en het hele plein moet worden aangepast. Het leuke van zo’n project is dat je in gesprek bent met meerdere partijen (zoals: Prorail, gemeente Leiden, de aannemer etc.) daarnaast ben je continue aan het puzzelen van wat kan en mag. Dat maakt het super interessant omdat je met veel eisen en wensen rekening moet houden.

Hoe zie je jezelf in 10 jaar?

Ik heb een paar jaar geleden een minor ondernemerschap gedaan. Allereerst omdat ik wilde checken of het wat voor mij is, maar ook om alvast een basis te leggen. Mocht dit ooit op mijn pad komen, dan wil ik vast voorbereid zijn. Tijdens de minor ben ik erachter gekomen dat dit wel bij mij past. Ik leg makkelijk contacten, vind het leuk om een netwerk op te bouwen en het lijkt mij leuk om zelf baas te zijn. Ik weet nog niet in welke vorm. Dit kan bijvoorbeeld ZZP-en zijn of wellicht een overname van mijn vaders bedrijf. Voor nu wil ik mij vooral verdiepen in de programmatuur en het opdoen van ervaringen en kennis binnen deze functie. Ik zou graag senior wegontwerper en daarna ontwerpleider worden. Wellicht wil ik ooit de uitvoerders kant op, maar dat zie ik dan wel weer.

Hoe is je ervaring met FIELD?

Ik heb na mijn opleiding al eens eerder met een detacheringsbureau gewerkt. Ik was toen net afgestudeerd en mijn LinkedIn zat toen helemaal vol met berichten. Ik ben toen maar gewoon met één partij in zee gegaan. Dit was prima voor mijn eerste baan. Maar ik heb die recruiter na mijn plaatsing niet meer gehoord en gesproken. Daarin zijn jullie wel anders. We bellen op regelmatige basis en jullie denken mee over mijn toekomstplannen. Als ik iets nodig heb qua persoonlijke ontwikkeling weet ik dat ik bij jullie aan kan kloppen. Ik voel mij ook echt onderdeel van team FIELD. Daarnaast heb ik het gevoel dat er veel mogelijkheden zijn. Dat ik niet vast zit binnen één functie. Ik zit nu echt op mijn plek, maar mocht ik willen sparren over andere ambities dan is die vrijheid er. Ik ben een leergierig persoon dus dat is met FIELD een goede match. Niets is te gek.

Lees meer