Bewakers van bouwkwaliteit

Samen bouwen?
Vraag een offerte aan

Van begin tot eind

Samen bouwen aan de fysieke leefomgeving is waar wij voor staan. Dit doen wij op een veilige, kwalitatieve en duurzame manier. Hiervoor zetten wij verschillende diensten in. Dit houdt in dat wij ondersteuning bieden tijdens het algehele proces. Vanaf het moment dat de ideeën op papier staan tot oplevering. Daarnaast voeren wij ook enkele toetsen uit. Zo leveren wij een oplossing voor elk vraagstuk. Het kwaliteitsborging traject wordt opgesteld aan de hand van uw wensen en behoeften. Want maatwerk is voor ons belangrijk. 

Overige diensten

Als onafhankelijke partij beoordelen wij graag uw project(en) op risico’s en helpen uw bouwwerk naar het volgende niveau. Selecteer één van onze diensten om te zien wat we voor u kunnen betekenen. Binnen 3 dagen krijgt u van ons bericht met een offerteprijs en een planning.

Risicobeoordeling

De risico’s van het bouwwerk worden binnen deze beoordeling in kaart gebracht. Het voordeel van een vroege risicobeoordeling is dat ontwerpfouten worden getackeld en dat u bij oplevering dus weet dat het bouwwerk aan de kwaliteitseisen voldoet. Binnen deze beoordeling worden risico’s geïdentificeerd, geclassificeerd en geëvalueerd. Aan de hand van deze beoordeling wordt invulling gegeven aan het borgingsplan.

Toetsing bouwplan

Het uitvoeren van een bouwplantoetsing houdt in dat het aangedragen project wordt getoetst op alle aanwezige onderdelen van het Bouwbesluit. De rapportage bevat zaken over brandveiligheid, duurzaamheid, gezondheid, energiezuinigheid en bruikbaarheid. Wij toetsen uw ontwerp op iedere gestelde eis. Wij hebben een flexibele werkwijze waardoor we makkelijk kunnen anticiperen op tussentijdse veranderingen. Deze aanpassingen zullen snel worden beoordeeld, zodat uw project niet stil komt te liggen.

Kwaliteitscontroles op de bouwplaats

Kwaliteitscontroles zijn een belangrijk onderdeel van het bouwproces. Als het project is opgeleverd, zijn fouten lastig tot niet te herstellen. Dat is zonde van het werk, tijd en geld. Daarom is het des te belangrijk om tussentijdse kwaliteitscontroles uit te voeren. Dit kan een controle zijn van een specifiek onderdeel van het bouwwerk. Zowel tijdens de ontwerp- als uitvoeringsfase worden deze controles uitgevoerd. Daarnaast kan het gaan om een activiteit in het bouwproces. Wij zullen als onafhankelijke partij optreden tussen opdrachtgever en aannemer.

Begeleiding intern kwaliteitssysteem

Omdat de aansprakelijkheid van de aannemer met de invoering van de wet ook verandert, wordt grip hebben op de geleverde kwaliteit en de aantoonbaarheid daarvan extra belangrijk. Deze kwaliteit gaat verder dan alleen de technische eisen uit het Bouwbesluit/Bbl. Gebreken die na oplevering worden gemeld zijn en blijven namelijk voor de verantwoording van de aannemer, tenzij dit redelijkerwijs niet aan hen toe te schrijven is. Bij dit laatste wordt het dus van belang dat de geleverde kwaliteit later nog aan te tonen is.

Training WKB

Met de komst van de Wet Kwaliteitsborging gaat er veel veranderen voor aannemers, architecten en projectontwikkelaars. Dit betekent dat er een hoop zaken geregeld moeten worden. Wij helpen hier graag aan mee. Onze WKB-experts staan voor u klaar. Ons team bestaande uit passievolle kwaliteitsborgers en gecertificeerde docenten nemen uw team graag mee in de aankomende veranderingen. Zo staat uw team klaar als een huis.

Meer weten?

We gaan graag het gesprek aan.